Συνταγές
Πεντανόστιμη σαλάτα με παντζάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
Παντζάρια μικρά βρασμένα (όσα θέλετε)
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι light
1 σκελίδα σκόρδο σε πολύ λεπτό τρίφτη περασμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μηλόξυδο
Ελαιόλαδο
Άνηθο
Αγγουράκι
Ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε από την φλούδα τα βρασμένα παντζάρια. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο που τον προσθέτουμε στο τέλος.
Ανακατέυουμε και ρίχνουμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρισματος.
Διακοσμούμε το πιάτο με φρέσκο αγγουράκι, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με άνηθο.
Μια δροσερή σαλάτα τώρα για το Πάσχα αν προσθέσετε γύρω γύρω φέτες αυγού…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις νόστιμη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι και πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
200 γρ. παντζάρια ατμού ( έβαλα αγροκηπος χαλβατζή)
1 πορτοκάλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
Ξύσμα πορτοκάλι
1 πρεζα αλάτι
Μαύρο σησάμι
Για την βινεγκρετ:
1 κουτ. σ. ξύδι
1 κουτ.σ χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τα ανακατεύουμε με το ξύσμα.
Φιλετάρουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε σε μπουκιές.
Κόβουμε τα παντζάρια, μέσα σε σαλατιέρα, τα αλατίζουμε , προσθέτουμε το μείγμα με το δεντρολίβανο – σκόρδο – ξύσμα, και το μισό πορτοκάλι, στην σαλατιέρα.
Σε μπολ, αναμειγνύουμε το ξύδι, και τον χυμό πορτοκαλιού, μαζί με το ελαιόλαδο, μέχρι να μου δώσουν μια παχύρευστη σάλτσα, την αναμειγνύουμε στην σαλάτα, γαρνίρουμε στην επιφάνεια με το υπόλοιπο πορτοκάλι, και πασπαλίζουμε με μαύρο σησάμι.
Σημείωση:
Μέλι στην βινεγκρετ δεν βάζουμε , γιατί τα παντζάρια είναι γλυκά.
Το πορτοκάλι, το βάζουμε μισό – μισό, ώστε να πέτυχουμε δυο χρώματα, καθαρά για εντυπωσιασμό.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.