Συνταγές
Πεντανόστιμες τυρόπιτες με πολύ ώραιο τραγανό σπιτικό φύλλο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 5 Ταψάκια των 26cm
900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. ΚΟΥΛΑ
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
450 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και Ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Το τρίβουμε με τα δύο Μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τη μαγιά το ξύδι και το αλάτι περιμετρικά ανακατεύουμε, και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμωνοντας, Μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Έπειτα τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα Γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.
ΥΛΙΚΆ ΓΕΜΙΣΗΣ
1.500 γρ μυζηθρα ΧΑΝΊΩΝ (εσείς μπορείτε να βάλετε φέτα)
250 γρ κασέρι ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ
250 γρ γκουντα ΝΟΥΝΟΎ
150 γρ καπνιστό τυρί
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σ’ενα λεκανακι ανακατεύουμε τα υλικά μας…
Ζύγίζουμε τη γέμιση και τη χωρίζουμε σε 5 ισα μερη, για να τη προσθέσουμε στα 5 Ταψακια Μας.
τα ταψάκια τα βάζουμε στη κατάψυξη τα ψήνω όταν θέλουμε σε προθερμασμένο καλά φούρνο στους 200° Για 60′ ή ανάλογα με το φούρνο σας , πάντα στο κάτω μέρος με αντιστάσεις.
Το ίδιο βέβαια και τα φρέσκα!
**Για τις τηγανιτές τυροπιτες …έφτιαξα λίγο περισσότερο ζυμαρακι και χρησιμοποίησα 160 γρ μυζηθρα με ένα χτυπημένο αυγό μέσα. ..έτσι δένει περισσότερο η γέμιση και δε βγαίνει από το φύλλο! Από πάνω κρητικό μέλι!!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.