Συνταγές
Μια εύκολη τυρόπιτα πατσαβουρόπιτα πολύ νόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ φύλλο κρούστας
500γρ φέτα μαζί με
200 γρ ανθότυρο σπασμένα με το πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ
3 αυγά
3 ποτ γάλα
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι το ένα φύλλο από επάνω βαζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών βάζουμε σουρωμένο το επόμενο φυλλο τυριά φύλλα τυριά μέχρι να βάλουμε τα τελευταία 3 φύλλα επανω.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το γιαούρτι το γαλα αλάτι πιπέρι και ρίχνω το μείγμα από επάνω αφήνουμε μιση ωρα να τραβήξει
Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για μία νόστιμη τυρόπιτα, χωρίς φύλλο! Νόστιμη και εύκολη!
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
300ml γάλα
3 αβγά
125γρ. ελαιόλαδο
500γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.