Συνταγές
Πολύ αφράτα και καλά φτιαγμένα πατατοπιτάκια με ότι γέμιση μας αρέσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ότι γέμιση μας αρέσει με ζύμη αφρό που δεν πέφτει την επόμενη μερα
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
1 φακελάκι μαγιάς το διαλυουμε σε μιση κουπα χλιαρό νερό , προσθέτουμε μισό φλυτζανι αλεύρι γ.ο.χ και 2 κ.γλ ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε μπωλ ανακατεύουμε ένα γιαούρτι πλήρες παραδοσιακό 300 γραμ. σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε λάδι ελαφρύ μετρώντας με το ίδιο κουπάκι μέχρι την γραμμή λίγο πιο κάτω από τα χείλη.
Κατόπιν προσθέτουμε ένα αυγό μια τσιμπια αλάτι και το προζυμακι που φτιάξαμε προηγουμένως.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε δύο φασεις αλεύρι 750 γραμ. γ.ο.χ.
Δεν κάνουμε την ζυμη σφιχτή.
αλλά χαλαρή
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Κάνουμε μπαλάκια .(εκαμα 32).
Ζυμωνουμε ξανά το καθέ μπαλάκι με λίγο αλευρι και τ άφηνουμε πάλι να ξεκουραστούν σκεπασμένα ένα τέταρτο.
Άνοιγουμε με το χοντρό πλάστη το κάθε ένα σε φύλλο κόβουμε ότι σχήμα θελουμε βαζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε .
Αφήνουμε να ξεκουραστούν δέκα λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο . Ψήνουμε στον αέρα στους 170 για είκοσι λεπτά.
Γέμιση
Έβρασα 2 μεγάλες πατάτες και τις έλιωσα.
Γυάλισα 3 κρεμμυδάκια πράσινα στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιολαδο
Τα πρόσθεσα στις πατάτες έκοψα ψιλό δυόσμο και μαιδανο. η (ότι άλλο μυρωδικο μας αρέσει).
Θρυμματισα και λίγη φέτα.
Μερικά τα εψησα χωρίς να βάλω τίποτα.
Είχα ετοιμάσει Μερέντα αραιωμένη με δύο κ.σ ζεστό γάλα και μια κ.σ λιωμένο βούτυρο.
Τα γέμισα με σύριγγα ζαχαροπλαστικής αφού ήταν ζεστά.
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.