Συνταγές
Πασχαλινά κουλουράκια με επικάλυψη ζάχαρης αντί για αυγό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το Πάσχα δοκιμάστε τη συνταγή αυτή με ζάχαρη αντί για αυγό, και θα εκπλαγείτε!
ΥΛΙΚΑ
250ml γάλα
7 αυγά
700gr ζάχαρη κρυσταλλική
30gr αμμωνία
5 βανίλιες
375gr φυτίνη
2 κ.γ. κανέλα
περίπου 2200gr αλεύρι σκληρό
ζάχαρη κρυσταλλική για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ελαφριά το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε μέσα σε αυτό την αμμωνία και το συμπληρώνουμε στον κάδο του μίξερ.
Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα μας και ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη που θα προκύψει να είναι μαλακή.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και βουτάμε την επιφάνειά τους σε ζάχαρη. Τα τοποθετούμε στη συνέχεια σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 15 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το φούρνο όταν θα έχουν ροδίσει ελαφρώς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κουλουράκια αυτά δεν έχουν επικάλυψη από αυγό, επομένως το χρώμα που παίρνουν κατά το ψήσιμο είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμο.
Η ποσότητα των υλικών αυτών είναι για περίπου 7 ταψιά.
Φροντίζουμε να μην τοποθετήσουμε πολύ κοντά τα κουλουράκια μέσα στο ταψί, γιατί αυτά απλώνουν κατά το ψήσιμο.
Καλή σας απόλαυση!