Συνταγές
Παστίτσιο παραδοσιακό για το πιο αγαπημένο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250ml χυμό ντομάτας
1 κομμάτι κανέλας
Φρυγανιά
Αλάτι πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ(δοσολογία για 3 κούπες αραιή μπεσαμέλ)
3 κούπες γάλα
6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές σούπας βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Μισοβράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τον κιμά και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα, 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ:
ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε λάδι σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια. Απλώνουμε τον κιμά να σκεπάσει ομοιόμορφα τα μακαρόνια ώστε να έχουν παντού το ίδιο πάχος και πασπαλίζουμε με το μισο κεφαλοτύρι.
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια. Επάνω από τα μακαρόνια στρώνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.