Συνταγές
Νοστιμότατο καλομαγειρεμένο γεμάτο από νοστιμιά παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο μακαρονια Ν 2
750 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμένο
1 δάφνη
1 ξύλο κανέλας
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο κρασί
Αλατοπίπερο
Λαδι
Για την μπεσαμελ
100 γρ βούτηρο
100 γρ αλέυρι
1 λιτρο γαλα φρεσκο
1 αυγό
Λιγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Λίγο τριμμένο τυρί (Εγώ έβαλα κασερι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βαζω λαδι και τσιγαρίζω σε μετρια φωτιά τον κιμά να τσιγαριστεί καλά να σπάσουν οι οι σβολοι και να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν και αυτά! Σβήνω με το κρασί.Αφηνω λίγο να εξατμιστεί και ριχνω την ντοματα αλατι πιπερι δαφνη και την κανελα και αφήνω μιση ωρα περιπου να βράσει και να μεινει με το λαδι του.
Πεταω την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφηνω στην ακρη.Βραζω τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασίας.Στραγγίζω.Σε ενα πυρέξ βαζω λιγο λαδι ριχνω τα μακαρόνια αλατοπιπερώνω ρίχνω τον κιμά και ανακατέυω.Στρωνω την μπεσαμέλ.Απο επανω σκορπιζω λίγο τυρί τριμμένο και ψηνω στους 200 μεχρι να παρει ωραίο χρωμα
Για την μπεσαμελ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.Εντωμεταξύ έχουμε ζεστάνει το γάλα.Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι λιγο απο το ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”