Συνταγές
Ουαου πρέπει να είναι πολύ νόστιμο! Παστίτσιο με πουρέ για σήμερα, αντί για μπεσαμέλ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμας μοσχαρισιος!
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο!
2 κιλά πατατες!
1 κουταλια σούπας πελτές!
3 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη!
Αλατοπίπερο!
1 φλυτζανα λάδι!
1 μεγάλο κρεμυδι!
2 κούπες τυρί τριμενο!
2 αυγα!
2 κουταλιές σούπας βούτυρο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε και πολτοποιουμε τις πατατες
Βραζουμε τα μακαρόνια
Φτιάχνουμε τον κιμά με την γνωστή διαδικασία
Στο ταψί ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεμένα με τον κιμά, από πάνω τη μια κούπα το τριμενο τυρί, και καλυπτουμε με την πατάτα, που μέσα έχουμε ανακατέψει το βούτυρο, την άλλη κούπα τα τυρια, και τα αυγα χτυπημένα
Ψήνουμε μέχρι να ροδισει η κρουστα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένο φαγητό – λαχταριστά κανελόνια με κιμά – φυσικά πολύ νόστιμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 κομμένα κρεμμύδια και 4 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με κονιάκ.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4-5 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι.
Σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς μας, πετάμε το μπαχάρι και την κανέλα και αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κανελόνια μου με ένα μικρό κουταλάκι.
Μόλις γεμίσουμε το ταψί, ρίχνουμε από πάνω φρέσκια ντομάτα ανακατεμένη με πουμαρό και νεράκι μέχρι να καλύψουμε τα κανελόνια μου και από πάνω τυρί τριμμένο και μικρά κομματάκια έμενταλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα περίπου 40 λεπτά.
(Στο εικοσάλεπτο γυρνάμε τα κανελόνια μου και ρίχνουμε πάλι λίγο έμενταλ σε κομματάκια)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”