Συνταγές
Υπέροχο λαχταριστό και καλομαγειρεμένο πιάτο – παπουτσάκια σκέτη απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση της χάραζουμε εσωτερικά χωρίς να αφαιρέσουμε την ψίχα τις ριχνουμε αλάτι λάδι και τις βαζουμε ανάποδα στο ταψί τις ψηνουμε για 35 λεπτά και όταν μαλακωσαν πάταμε την ψίχα χωρίς να την αφαίρεσουμε φτιαχνουμε τον κιμά 400 γρ κιμά με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο λάδι
Σοταρουμε καλά σβηνουμε με κρασί λευκό άφηνουμε να εξατμιστει προσθετουμε σάλτσα ντομάτας αλάτι πιπέρι ρίγανη και άφηνουμε να βράσει ο κιμάς μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Φτιαχνουμε την μπεσαμελ βαζουμε στην κατσαρόλα λάδι 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατευουμε και άρχιζουμε σιγα σιγά να ρίχνουμε το γάλα χρειάστηκα 400 γρ γάλα ανακατεύουμε συνέχει μέχρι να πήξει η μπεσαμελ προσθετουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο τριμμένο και μια χούφτα κασέρι τριμμένο.
Βαζουμε από δύο κουταλιές της σούπας κιμά σε κάθε μελιτζανα και από δύο κουταλιές της σούπας μπεσαμελ προσθετουμε λίγο κασέρι τριμμένο και ψηνουμε στους 180 για 1 ώρα
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.