Συνταγές
Είναι σούπερ ! Τα δικά μου παξιμάδια χαρουπιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ. Ζάχαρη μαύρη η 1 /4 ζάχαρη καρύδας
1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού
3/4 του φλ. Κρασί κόκκινο ξηρό
1 κουτ. Γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού μπαιικιν παουντερ
1 φλ. χαρουπαλευρο
3 φλ. αλεύρι ολικής
2 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Όλα τα υγρά υλικά ( εκτός από πορτοκάλι ) τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν τη σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλι. Ρίχνουμε το χαρουπαλευρο, μπαιικιν, ολικής και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα. Μη ρίξετε παραπάνω αλεύρι εάν η ζύμη κολλάει λίγο. Θα σφίξει εφ όσον την αφήσετε να ξεκουραστεί.
Φτιάχνετε μπαστουνακια τα κυλάτε σε σουσάμι που έχετε απλώσει στον πάγκο χαράζετε σε παξιμαδακια και ψήνετε στους 170 στον αέρα 20 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και κόβετε σε παξιμαδακια τα οποία στεγνώνετε στο φούρνο στους 100 – 120 βαθμούς για περίπου 1/2ωρας έως ότου γίνουν τραγανά.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.