Συνταγές
Αφράτα παξιμάδια πορτοκαλιού που τα απολαμβάνετε όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Παραδοσιακές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη όσοι δεν θέλετε μπορείτε και να μην βάλετε γίνονται εξίσου υπέροχα
1/2 κτγ. κοφτό σόδα
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 αστεροειδή γλυκάνισο
λίγο κάρδαμο αλεσμένο
σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το μισό κουταλάκι σόδα τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε στο μπλέντερ τη φλούδα του πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι αλεύρι για να μη κολλήσει στα τοιχώματα, με τον αστεροειδές γλυκάνισο, το κάρδαμο,
τα αλέθουμε και όπως είναι τα ρίχνουμε στο μείγμα της λεκάνης, ρίχνουμε και το αλεύρι, τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω.
Βουτάμε τα δάκτυλα μας στο νερό, τα βρέχουμε λίγο από πάνω για να κολλήσει το σουσαμάκι, στη συνέχεια τα κόβουμε με ένα μαχαιράκι όπως όλα τα παξιμάδια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσουν .
Κατόπιν τα αφήνουμε να παγώσουν και τα κόβουμε προσεκτικά με το χέρι ένα- ένα εκεί που τα είχαμε κόψει πριν ψηθούν.
Τα βάζουμε ξανά στο ταψί, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο στη ποιο χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα μέχρι να γίνουν τραγανά.
Η Συνταγή είναι από ΜΑΡΙΑ ΧΙΟΣ – “Παραδοσιακές Συνταγές”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!