Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστα παξιμάδια με καρύδια και πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ένα ποτήρι καστανή ζάχαρη 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο και μισό ποτήρι ελαιόλαδο 250 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλι ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα που τη διαλύουμε μέσα από το χυμό από το πορτοκάλι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 150 γραμμάρια καρύδια περασμένα από το μουλτι χοντροκομμένα και 800 γραμμάρια αλεύρι που το ρίχνω λίγο λίγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα ανακατεύουμε όλα μαζί μόλις τελειώσουμε με το ανακάτεμα παίρνω το ταψί του φούρνου βάζουμε μία λαδόκολλα και κάνουμε 3 μπαστούνια ρίχνω σουσάμι από πάνω και κόβουμε σε φέτες μέχρι κάτω
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα μετά βγάζουμε από το φούρνο τα κόβουμε να ξεκολλήσουν και τα απλώνουμε πάλι σε ταψί με λαδόκολλα
ψήνουμε στον αέρα στους 100 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά
Η συνταγή είναι από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Παξιμάδια για το καφεδάκι να γλυκανουμε τη μέρα….
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Παυλη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού λάδι καλαμποκέλαιο
ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη αν θέλετε και λίγο λιγότερη αν δεν τα θέλετε γλυκά
6 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 βανίλιες
1 μπέικιν και
μισό φλιτζάνι φουντούκια καρύδια σταφίδες ότι θέλετε.
Εκτέλεση
χτυπάτε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη ρίχνετε τους κρόκους και εναλλάξ τα ασπράδια χτυπημένα Με το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες .
Το ψήνετε όπως το κέικ σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς στον αέρα έπειτα το βγάζεις σε μία πετσέτα επάνω σιγά-σιγά τετράγωνα κομμάτια και αρχίζεις και κόβεις παξιμάδια θα βάζεις στα διπλά και τα ψήνεις…
Το ψήσιμο μετά είναι για 5 λεπτά είναι λίγο μαλακά αλλά μετά ξεραίνονται.
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Παυλη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”