Σοκολατα
Πανεύκολη συνταγή για μους λευκής σοκολάτας με πλούσια υφή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπημένη γεύση η λευκή μους – εκτέλεση μόνο με 2 υλικά.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, κόβοντας σε μία τάβλα κουζίνας την λευκή κουβερτούρα με ένα μεγάλο μαχαίρι, τεμαχίζοντας κάθετα και οριζόντια. Βάζουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας σε ένα μπολ. Κρατάμε λίγη κουβερτούρα για το στόλισμα στο τέλος.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το μπολ σε φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει η κουβερτούρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την μέθοδο μπεν μαρί.
Μετά το βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε για λίγο με τη μαρίζ να λιώσουν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε το μπολ σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά η λιωμένη κουβερτούρα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ, τα υπόλοιπα 150 γραμμάρια της κρέμας γάλακτος και χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου να γίνει μαλακή σαντιγί.
Επόμενο βήμα.
Ρίχνουμε στο μπολ με τη σαντιγί, τη λιωμένη κουβερτούρα σε 3 μικρές δόσεις και χτυπάμε με το μίξερ ώστε να έχουμε τελικά ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αδειάζουμε αυτό το μίγμα σε μικρά ποτήρια ή φόρμες μους και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από αυτές τις 2 ώρες, βγάζουμε τις φόρμες από το ψυγείο και με το κορνέ, στολίζουμε με σαντιγί.
Τέλος, κόβουμε το κομμάτι της κουβερτούρας που κρατήσαμε στην αρχή με ένα μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια και με αυτά πασπαλίζουμε την μους.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε την μους.
Για περισσότερες συνταγές με σοκολάτα, ΠΑΤΑ ΕΔΩ !
Δες την εκτέλεση και όλες τις λεπτομέρειες της συνταγής :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis Μείνε συντονισμένος..