Συνταγές
Τούρτα μους σοκολάτα ελαφριά και δροσερή – πολύ ωραία και κατατοπιστική η συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.Σταματαω το χτύπημα και με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.Ψηνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε τρεις δίσκους!
Σιρόπι
1φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
50 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού όλα τα υλικά εκτος την κουβερτούρα την προσθέτω στο τέλος ανακατέυω να λιωσει και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
2 κουβερτούρες 400 γρ
200 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτηρο
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρι βάζω την κρέμα γάλακτος τις κουβερτούρες και το βούτυρο και ανακατέυω να λιώσουν.
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτω τις λιωμμενες κουβερτούρες και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω λίγη κρέμα ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζω ξανά κρέμα.
Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι σιροπι κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφηνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα. Με ενα ξυλακι απο σουβλακι κανω σχεδια στην επιφάνεια.
Αφηνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα και πασπαλίζω τριμμένα αμύγδαλα!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.