Συνταγές
Υπέροχη τούρτα του ονείρου με μους σοκολάτα φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – Εκτέλεση:
Για την σιρόπι
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα στην φωτιά 1φλ νερό και 1φλ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μόλις δέσει προσθέτουμε 2κσ κονιάκ.
ΥΛΙΚΑ για παντεσπάνι σοκολάτας.
6 αυγά, 140 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
150γρ. αλεύρι μαλακό
30 γρ. κακάο σκόνη
10γρ. baking powder.
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα ασπράδια με το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτουμε με δόσεις τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε κοσκινισμένα το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη και το baking powder.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε σε φόρμα 20εκ με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 0C για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε το παντεσπάνι σοκολάτας να κρυώσει πολύ καλά
Κόβουμε το παντεσπάνι στα 4.
ΥΛΙΚΑ για μους σοκολάτα γάλακτος.
1 σιρόπι
120γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
2 κ.σ . ποτό μπειλις η ότι επιθυμείς
200γρ σαντιγί (μισό-χτυπημένη σαν γιαούρτι).
Εκτέλεση:
Λιώνουμε 120 σοκολάτα γάλακτος σε μπεν – μαρί.
Βάζουμε 1 φλιτζάνι του καφέ από το σιρόπι που έχουμε φτιάξει και το ζεσταίνουμε.
Το προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε 1κ.σ ποτό μπειλις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Τέλος προσθέτουμε 200 γρ σαντιγί (μισό χτυπημένη σαν γιαούρτι) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση
ΥΛΙΚΑ για μους φράουλα.
Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά 200 γρ πουρέ φράουλα, 2κ.σ ζάχαρη, 1κσ νισεστέ
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μόλις βράσουν για ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για 3 λεπτά το μίγμα να κρυώσει
ΥΛΙΚΑ για σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπάρα ή φυτική
30γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτελεση :
Τοποθετούμε μέσα στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα. Βγάζουμε από το κάβο τη μισή σαντιγί σε ένα σκεύος και στην άλλη μισή προσθέτουμε 200 γρ merenda και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Για την σύνθεση.
Σε μια πιατέλα βάζουμε 1κγ λίγο κρέμα στην μέση, τοποθετούμε το πρωτο παντεσπανι και το περιχυνουμε με λιγο απο το σιροπι, βαζουμε απο πανω μια στρωση σαντυγι με merenda βαζουμε απο πανω το αλλο παντεσπανι (ψεκασμενο ),αλείφουμε με την σαντιγί άσπρο και στη μέση τη μους φράουλα, βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι πάντα ψεκασμενο πάλι μία στρώση κρέμα με merenda και στο τέλος το τέταρτο παντεσπάνι.
Θα καλυψουμε ολη την τουρτα με την σαντιγυ, το αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Και απο πανω ρίχνουμε την μους σοκολάτα γάλακτος και λίγα φρέσκα φράουλα με σοκολάτα. Γύρω γύρω τη λαδόκολλα με το σχέδιο σοκολάτα δείτε το βίντεο.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.