Συνταγές
Πολύ ωραίο σπιτικό παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φυτική σαντιγύ morfat
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
3/4 περίπου καραμελωμένα αμύγδαλα
250 ml γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά καβουρδίζουμε τ’ αμύγδαλα σε σιγανή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, τόση όσο να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη αποσύρουμε απ’ την φωτιά για να μην καεί η καραμέλα. Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τα σπάμε.
Χτυπάμε την σαντιγύ μέχρι ν’ αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο παγωτό μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σιρόπι καραμέλας!
Για πιο έντονη γεύση καραμέλας εγώ βάζουμε καραμελωμενο ζαχαρούχο. Και προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι για τους κρυστάλλους. Γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ μαλακό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πεντανόστιμη κρέμα καραμέλας (butterscotch) που απλά κολλάς μαζί της
Υλικά
50 γρ. βούτυρο
1 κούπα(ες) καστανή ζάχαρη (=220γρ.)
1 κούπα(ες) κρέμα γάλακτος (=250ml)
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο προσθέτω όλα μου τα υλικά και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να διαλυθούν καλά οι κόκκοι της ζάχαρης.
Ανεβάζω το μάτι κι αφήνω το μείγμα να πάρει βράση.
Αφού πάρει βράση, κατεβάζω και πάλι την ένταση της φωτιάς κι αφήνω την κρέμα καραμέλας να σιγοβράσει για 5′-6′ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σύστασή της.