Συνταγές
Μόλις μπήκε στο φούρνο – ωραιότατη λαχταριστή πίτσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπαικιν παουντερ
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Νεράκι όσο πάρει να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Ζυμώνω και την σκεπάζω με μία πετσέτα κουζίνας.
Ανάβω το φούρνο αέρα για 5 λεπτά σβήνω και το αφήνω για τρία τέταρτα.
Βάζω λαδόκολλα στο ταψί λίγο Βιταμ και απλώνω την ζύμη.
Ρίχνω ντομάτα δίκια μου τριμμένο παριζάκι και κασέρι.
Πιπεριές και για εκείνους που δεν τρώνε πιπεριές βάζω λουκάνικο Φρανκφούρτης λίγο πιπέρι λίγη ρίγανη και μερικές μπουκιτσες Βιταμ.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στου 230 βαθμούς .
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νόστιμα, εύκολα και γρήγορα νηστίσιμα πιτσάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Karavela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 4:
4 πίτες έτοιμες ή σπιτικές
10 φέτες φυτικό υποκατάστατο τυριού
Κρεμμύδι σε ροδέλες
Ελιές κομμένες στα δύο
Πιπεριά πράσινη,κόκκινη και κίτρινη
Μανιτάρια(σήμερα δεν είχα)
1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά τοματοπελτέ
Αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,ρίγανη,ξερό θυμάρι
Ελαιόλαδο αν θέλω,σήμερα δεν έβαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε αντικολλητικό στο ταψί και βάζουμε τα πιτάκια μου. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα τον πελτέ τα αλατοπίπερα τη ζάχαρη τη ρίγανη το θυμάρι
Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε ζυμαράκι. Βάζουμε από πάνω το φυτικό τυρί και από πάνω τα λαχανικά μου. Κρατάμε λίγο απ το μίγμα ντομάτας
Ρίχνουμε εδώ κι εκεί στο τέλος,μαζί με λίγο θυμάρι και ρίγανη έξτρα.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 για περίπου 40-45′.
Όποτε δε νηστεύουμε βάζω ένταμ και διάφορα αλλαντικά
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Karavela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.