Συνταγές
Πίτα χωρίς φύλλο με λουκανικάκια Φρανκφούρτης, λαχανικά και σουσάμι
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μπέικιν
3 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε λεπτές ροδέλες
300 γρμ τυρί φέτα τριμμένη
100 γρμ τυρί κίτρινο τριμμένο
5 αυγά
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 καρότο τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 πράσινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Γάλα
Λάδι
Σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο, λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνω μια μεγάλη λαμαρίνα..
Ρίχνω την τριμμένη φέτα, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το μπέικιν, τυρί κίτρινο τριμμένο, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το τριμμένο καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κι αυτές ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο.
Στο τέλος ρίχνω γάλα μέχρι να γίνει χυλός και ανακατεύω.
Από πάνω ρίχνω λίγο λαδάκι και το σουσάμι…
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά…
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για θαυμάσια πίτα με κρέμα από καπνιστό κασέρι
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία σφολιάτα
250γρ. καπνιστό κασέρι
150γρ. ζαμπόν
40γρ. βούτυρο
40γρ. αλεύρι
300ml γάλα πλήρες ζεστό
Πιπέρι
1 αυγό
30γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα καβουρντίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το σύρμα συνέχεια. Ρίχνουμε τα κασέρια και το σαλάμι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 180°C για 20-25′.
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.