Συνταγές
Αξίζει να δοκιμάσεις την πιο λαχταριστή πίτα με γαλοπούλα
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
:η γαλοπούλα που μου περισεψε ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μεγάλο, 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 πράσο ψιλοκομμένο, 2 πιπεριές 1 Φλωρίνης ψιλοκομμένη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη,1 καρότο τριμμένο 50 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο που είχα, 2 χούφτες κασερια τριμμένα που περίσσεψαν και αυτά, λάδι, αλάτι πιπέρι και μισό κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστό με ένα αυγό μαζί χτυπημένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σοταρισουμε σε ένα τηγάνι όλα τα λαχανικά μαζί με το λάδι για 5 λεπτά πρόσθεσουμε το ζαμπόν, τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη τα κασερια και τέλος το γιαούρτι με το αυγό ανακατεύουμε πολύ καλά ρίχνω αλάτι και πιπέρι ανακατεύω.
Παίρνουμε ένα ταψί στρωνω μία λαδόκολλα βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνω την γέμιση στρωνω σκεπάζω με το άλλο φύλλο σφολιάτας κλείνω καλά γύρω γύρω και γωνίες χαραζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 35 λεπτά.
Μπορούμε να την φτιάξουμε με ότι φύλλο θέλουμε, και η συνταγή είναι με κοτόπουλο ψητό ή βραστό που έχει περισεψει.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.