Συνταγές
Μία εορταστική συνταγή για ζουμερή γαλοπούλα που θα εντυπωσιάσει στο γιορτινό τραπέζι!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1μπουτι γαλοπούλας κομμένο σε παιδάκια
50ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
1κουτ σ. θυμάρι ξερό
1πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
10 δαμάσκηνα ξερά απύρηνα
1 μικρό ξύλο κανέλας
1 κουτ. σ. κόλιανδρος τριμμένος
60ml λευκό κρασί
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Βάζουμε τα παιδάκια σε μια λεκάνη εργασίας, τα αλατίζουμε τρίβουμε πιπέρι, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι τον κόλιανδρο, και την κανέλα.
Τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε πολύ καλά, και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ταψάκι βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού, φτιάχνοντας ένα υπόστρωμα, και επάνω απλώνουμε τα παϊδάκια.
Περιχύνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμαι το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, ανακατεύουμε ευγενικά,
Και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα παΪδάκια.
Για να βγάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα πολλαπλασιάζουμε τα υλικά *2 *3 αναλόγως.
Γίνεται και στην γάστρα με τον ιδιο ακριβώς τρόπο.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!