Συνταγές
Άγριο Ρύζι με σάλτσα Πορτοκάλι και Πέστροφα Καπνιστή! Τα λόγια είναι περιττά…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν θες να ευχαριστήσεις την οικογένεια σου με κάτι πιο “γκουρμέ”, τότε αξίζει να δοκιμάσεις αυτή την συνταγή! Πέστροφα καπνιστή με σάλτσα πορτοκάλι και ρύζι και όλοι θα εκπλαγούν με την γεύση!
Συνταγή από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
100 γρ. άγριο ρύζι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 βερίκοκα ξερά
1 κουτ. σ. σταφίδες
2κουτ. σ. κουκουνάρι
Χυμό από 1 πορτοκάλι + ξύσμα
Χυμό από ½ λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
220 γρ. πέστροφα καπνιστή
25γρ. βούτυρο γάλακτος
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. κορν Φλάουερ
1 πρεζα αλάτι
Εκτέλεση:
Την προηγουμένη μέρα, βράζω το ρύζι, με το καρότο κομμένο κυβικά μέσα στο ρύζι, σε ανάλογο χρόνο, και ανάλογο νερό, ανάλατο. Σουρώνω όταν είναι έτοιμο, και φυλάω στο ψυγείο, και την επόμενη μέρα το βγάζω, και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε τηγάνι αντικολλητικό καβουρδίζω το κουκουνάρι μέχρι να βγάλει το λίπος του. Περνάω και τις σταφίδες μια δυο φορές, να ζεσταθούν, κόβω τα βερίκοκα κυβάκια, και μαζί με το ξύσμα τα αναμειγνύω, όλα μαζί, μέσα στο ρύζι, και το αφήνω στην ησυχία του.
Συνεχίζω με την σάλτσα πορτοκάλι, όπου στο ίδιο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να σοταρίσει. Μόλις μαλακώσει αλατίζω, ρίχνω το λικέρ, και περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ, λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνω τον χυμό πορτοκάλι – λεμόνι μαζί με μια φλούδα από το κάθε ένα.
Προσθέτω λίγο ζεστό νερό, 1 φλιτζάνι περίπου, και χαμηλώνω την φωτιά από το 9 στο 7, μέχρι να δέσει η σάλτσα, να λιώσει το κρεμμύδι, και να καραμελώσει μαζί με τους χυμούς των εσπεριδοειδών.
Λιώνω το κορν Φλάουερ σε λίγο νερό, σουρώνω, και δένω την σάλτσα, επιπλέον, σβήνω το μάτι, προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει μέσα στην σάλτσα.
Ανοίγω την πέστροφα την κόβω σε ωραία κομμάτια φορμάρω το ρύζι σε πιάτο, γαρνίρω με την πέστροφα και περιχύνω με την σάλτσα.
Συνταγή από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Στείλε μας την δικιά σου νόστιμη συνταγή, πατώντας εδώ!