Συνταγές
Πάστες γλυκές και δροσερές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
2 φακελάκια κρέμα πραλίνα και το ανάλογο γάλα
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το ανάλογο γάλα
Και λίγο γάλα για να βουτάμε τα μπισκότα
Γκαναζ
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
12 μεγάλα κομμάτια,βγαίνουν άνετα 16 φυσιολογικά.Το τάπερ είναι 25×30 οπότε άνετα 16
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις κρέμες όπως γράφει στο φακελάκι.
Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και στρώνουμε στο τάπερ.Στρώνουμε την κρέμα πραλίνα.Βουτάμε μπισκότα στο γάλα τα στρώνουμε,και στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια από πάνω.
Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα σε κομμάτια και από πάνω την κρέμα γάλακτος,σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στους 800 βαθμούς στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
Την βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την κουταλιά μέλι.Την στρώνουμε πάνω στο γλυκό μας.Δύο με τρεις ώρες στο ψυγείο και έτοιμο.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε.Βγαίνει 16 κομμάτια κανονικό μέγεθος,η και περισσότερα αν τα κόψουμε μικρά,εγώ τα έχω αρκετά μεγάλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”