Συνταγές
Αγαπημένο γλυκό – πάστα Φλώρα νηστίσιμη
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
1/3 ποτηριού ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ
1/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα λεμονιού
3 1/2 ποτήρια αλεύρι self raising (αλεύρι ζαχαροπλαστικής) – που έχει μέσα μπεικιν πάουτερ. Αν δεν έχετε τότε βάλτε φαρίνα και προσθέστε 3 κ/κια μπεικιν πάουτερ
1 κ/κ Β.Ρ (μπεικιν πάουτερ)
1 1/2 ποτήρι μαρμελάδα χρυσόμηλο (βερίκοκο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη χτυπούμε προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι το ξυσμα και τέλος το αλεύρι με Β.Ρ.
Θα γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε τη ζύμη και ανοιγουμε φύλλο
βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψί.
Τριπάμε με πιρούνι το φύλλο και προσθέτουμε την μαρμελάδα. Φτιαχνουμε κορδόνια και τα βάζουμε από πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “Χρυσές Συνταγές”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτική συνταγή για νόστιμη πάστα φλώρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
λίγο μπισκότο – κουλουράκια ,να έχουμε για το απογευματινό κυριακάτικο καφεδάκι.
1 φλιτζάνι=200 μου.
Υλικά
1 φλιτζάνι βιταμ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά (κρατάμε 1 ασπράδι αυγό για
αλοιφουμε)5 ,5 – 6 φλιτζάνια αλεύρι
10 γραμμάρια μπεικιν παουντερ
1 πακέτο (10γραμμ.) ζάχαρη με άρωμα βανίλιας,1 βανίλια,1 σφινακη κονιάκ
450 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
1 φλιτζάνι χοντρό κομμένα καρύδια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βιταμ με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την μαρμελάδα και τα καρύδια.Χωριζουμε τήν ζύμη σε δύο κομμάτια.Απο το ένα κομμάτι ζύμης φτιάχνουμε μπισκότο- κουλουράκια .
Από την άλλη ζύμη αφερουμε 1/3 για τό στολισμό επάνω.Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε απλώνοντας καλά 2/3 από την ζύμη.
Περνάμε με χτυπημένο ασπράδι, ρίχνουμε τα μισά καρύδια στο πάτο γεμίζουμε με μαρμελάδα και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα καρύδια.
Ανοιγουμε φύλλο (ή κορδόνια) κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και το απλώνουμε πάνω. Περνάμε με ασπράδι και ψήνουμε στους 180° βαθμούς για 30 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”