Συνταγές
Να τη φτιάξετε είναι ωραία και εύκολη – θαυμάσια πάστα ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φακ. βανίλια
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. λάδι
1 φακ. baking powder
λίγο κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι
250 ml νερό
250 γρ ζάχαρη
Υλικά για την κρέμα
2 ερμόλ
1 ζαχαρούχο απλό ή καραμελωμένο
Υλικά για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε το κακάο λίγο κονιάκ το αλεύρι και το baking powder ανακατεύοντας απαλά και στο τέλος προσθέτουμε το λάδι. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο)
Βράζουμε το σιρόπι για 3-4 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με το παντεσπάνι ζεστό.
Χτυπάμε με το μίξερ τα ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για το γλάσο ανακατεύουμε τα υλικά σε μπεν μαρί μέχρι για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές.
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πάστα ταψιού
Η Συνταγή είναι από κ. Σόφης Τσιωπου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Όσοι δεν την έχετε φτιάξει δοκιμάστε τη..
Μετά την πρώτη φορά θα την φτιάχνεις συνέχεια..είτε σαν γλυκό… είτε σαν τούρτα… Είναι τέλεια!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι..
Χτυπάμε 6αυγα με 6κοφτες κ.σ ζάχαρη 3-4λεπτα…σε δυνατή ταχύτητα…
Ριχνουμε 1βανιλια..και ..σε χαμηλή ταχύτητα ή με Μαρίζ…ριχνουμε κι ανακατευουμε..6κ.σ κόφτες αλευρι..4κ.σ γεμάτες κακάο και 1φακ.μπεικιν..αφου τα έχουμε κοσκινισει.
Ψήνουμε 10-12λεπταστις αντιστάσεις στους 180..
Με καυτό σιρόπι (2κουπες ζάχαρη..2νερο..μια κ.σ γλυκόζη…η ένα κ.γ λεμόνι..1βανιλια 3κ.σ κονιάκ )βράζουμε 2-3λεπτα και αφού κατεβάσουμε, ρίχνουμε την βανίλια και το κονιάκ…σιροπιαζουμε το καυτό παντεσπάνι.
Αφήνουμε να κρυώσει…
Χτυπάμε δύο μορφατ..ένα ζαχαρουχο μια βανίλια..και βάζουμε την κρέμα στο παντεσπάνι…
Ψυγείο για καμιά ωρίτσα..κι ύστερα ετοιμάζουμε την γκαναζ(150γραμ.εβαπορε αδιάλυτο ζεστό πολυ..με 200γραμ.κουβερτουρα ψιλοκομμένη και μια κ.σ μέλι.. ανακατεμένα)την ρίχνουμε επάνω στην κρέμα..
Στρώνουμε ομοιόμορφα..πάλι ψυγείο..για 1-2ωρες…κι έτοιμη…
Η Εκτέλεση είναι από κ. Χρύσα Με – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.