Συνταγές
Ονειρεμένο Blueberry τσιζκέικ “πειραγμενο” – γευστικότατο και όμορφο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Joseph Xanthos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200 γραμαρια μπισκότα τύπου diggestive τα θρυμματίζουμε στο μουλτι να γίνουν σκόνη .
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ .
Ρίχνουμε 130 γραμμάρια στραγγιστο γιαούρτι μέσα στα μπισκότα και τα πλάθουμε να γίνουν μια ζύμη .
Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε ένα ταψακι με απόσπωμενη βάση διαμέτρου 23-24 cm και την πιέζουμε με τα χέρια μας καθώς και με το πάτο ενός ποτηριού έτσι ώστε να πάει παντού στη βαση του ταψιού μας ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300 γραμμάρια βατόμουρα είτε κατεψυγμένα είτε φρέσκα με 30 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να γίνουν μαρμελάδα .
Αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα ραβδομπλεντερ το κάνουμε λεία μαρμελάδα .
Το αφήνουμε στην ακρια .
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε 450 γραμμάρια τυρί κρέμα με 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός .
Μετά προσθέτουμε 160 ml κρέμα γάλακτος για γλυκά και μια κουταλιά του γλυκού σκόνη βανίλια και όλη την μαρμελάδα βατόμουρο που κάναμε και ξαναχτυπά με με το μίξερ .
Το αφήνουμε στην ακρια .
Σε ένα ποτηράκι βάζουμε 15 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη με 2 δάχτυλα κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει .
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε και 2 δάχτυλα καυτό νερό και διαλύουμε καλά την ζελατίνη μας .
Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο με την ζελατίνη μέσα στο μίγμα του γλυκού μας και ξανα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά να πάει η ζελατίνη παντού .
Βγάζουμε το ταψακι μας από το ψυγείο και ριχνουμε όλο μας το μείγμα πάνω από την ζύμη μας .
Σκεπαζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες .
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση…
Η Συνταγή είναι από Joseph Xanthos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.