Ορεκτικα
Ένα κολατσιό που σου λύνει τα χέρια! Αφράτα και οικονομικά ρολάκια με ζαμπόν και κασέρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σας φτιάξαμε μια πολύ απλή συνταγή για οικονομικά ρολάκια με ζαμπόν – Πάρα πολύ αφράτα και πεντανόστιμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μαγιά στιγμής
1 κ.γ. αλάτι
60 ml. χλιαρό γάλα
180 ml. χλιαρό νερό
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
200 γρ. μιξ τυριών
200 γρ. παριζάκι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο ενός μίξερ αδειάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρι, τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπωλ και βάζουμε μέσα τη ζύμη από το μίξερ.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί η ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, και αφού τοποθετήσουμε επάνω τη ζύμη, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο ορθογώνιου σχήματος, στο οποίο βάζουμε μέσα το μιξ τυριών, το τριμμένο παριζάκι και το τυλίγουμε σε μορφή ρολό, το οποίο κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Βάζουμε τις φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιαστούν τα ρολάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, τα αλείφουμε προαιρετικά με λιωμένο βούτυρο.
Δείτε την εκτέλεση και φτιάξτε σπίτι τα δικά σας “οικονομικά ρολάκια με ζαμπόν” :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis