Συνταγές
ΚΈΙΚ ΤΟΎΜΠΑΝΟ ΚΛΑΣΙΚΟ – Υπέροχο το πρωινό σας..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
1 κούπα Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2,5 κούπες αλεύρι
1 μπέηκιν ανακατεμένο με το αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 7 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με τη Φάντα και όλα μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για νόστιμο κέικ σε Christmas mood
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
1 Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 φλ. γεμάτο γάλα ή χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκάλι
1/2 κτγ. μαγειρική σόδα κοσκινισμένη
1 κτγ. κανέλα κοσκινισμένη
1/2 κτγ. μοσχοκάρυδο κοσκινισμένο
1 κτσ. κακάο κοσκινισμένο
1 φαρίνα κοσκινισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά που τα γράφουμε χτυπώντας πολύ καλά κάθε φορά για να αφρατέψουν.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε σε δίσκο.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”