Συνταγές
Νόστιμοι λουκουμάδες παραλίας – ντονατς, ότι πρέπει για το πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Talida Marin– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
200 ml ζεστό γάλα
40 γρ ζαχαρη
7g ξηρή μαγιά
λιγο αλατι
1 αυγο
40g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τηγάνισμα
300-400ml λάδι
Για διακόσμηση
κρυσταλλική ζάχαρη
ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
Βάλτε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα αχλάδι μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.
Πάνω από το ληφθέν μείγμα βάζουμε αλεύρι αναμεμιγμένο με αλάτι, αυγό και βούτυρο.
Τώρα που έχουμε βάλει όλα τα συστατικά, αρχίζουμε να ζυμώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Από αυτό σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ένα σκεπαστό μπολ για 50 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Αφού αυξηθεί η ζύμη, διαιρέστε την σε 12 ίσα μέρη, από τα οποία θα σχηματίσουμε 12 μπάλες που θα βάλουμε στην επιφάνεια εργασίας και θα τις καλύψουμε με πλαστικό περιτύλιγμα, ώστε να μην σκληρύνουν ενώ διαμορφώνουμε τα ντόνατς. Παίρνουμε μια μπάλα ζύμης και σχηματίζουμε μια χορδή περίπου 50-60 cm και θα πλέξουμε το ντόναλτς .Τα διαμορφωμένα ντόνατς τοποθετούνται στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, καλύπτονται με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήνονται να ανυψωθούν για άλλα 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι ή κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, τηγανίζουμε τα ντόνατς.
Τα γυρίζουμε και στις δύο πλευρές για να τηγανίσουμε ομοιόμορφα και μετά τα βγάζουμε σε μια χαρτοπετσέτα που θα βοηθήσει στην απορρόφηση της περίσσειας λαδιού
Η Συνταγή είναι από κ. Talida Marin– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.