Συνταγές
Νόστιμοι λαχανοσαρμάδες με κρέμα αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
500 γραμ. κιμά ανάμικτο ( μοσχάρι και χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ. ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο κρέμα
2 κρόκους αβγών
2 λεμόνια
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. λάδι
500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες
αλάτι
πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου. Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Στρώνουμε στη βάση μιας κατσαρόλας λαχανόφυλλα. Τοποθετούμε επάνω τους σαρμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.
Περιχύνουμε τους λαχανοσαρμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε τους λαχανοσαρμάδες.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν οι σαρμάδες τους τοποθετούμε σε πιατέλα και φτιάχνουμε την κρέμα αυγολέμονο. Σουρώνουμε το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να δέσει μαζί με το λάδι. Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε στην κρέμα με το κορν φλάουρ το υλικό μας. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τους σαρμάδες μας. Στολίζουμε με τον άνηθου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”