Γλυκα
Νόστιμες, παραδοσιακές Δίπλες.. Ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο γλυκό
Υλικά : 500 γραμμάρια αλεύρι. 5 αυγά. 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη. 1 πρέζα αλάτι. 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. μέλι. καρύδια. κανέλα. Εκτέλεση: Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε στη μέση μια τρύπα. Ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι μέσα στην τρύπα. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε με φορά από μέσα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά :
500 γραμμάρια αλεύρι.
5 αυγά.
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
1 πρέζα αλάτι.
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
μέλι.
καρύδια.
κανέλα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε στη μέση μια τρύπα.
Ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι μέσα στην τρύπα.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε με φορά από μέσα προς τα έξω.
Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ήρθε η ώρα να το ζυμώσουμε.
Όσο ζυμώνουμε η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή.
Μόλις ενωθούν τα υλικά, κάνουμε το ζυμάρι μας κύλινδρο.
Παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη.
Τυλίγουμε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Όταν περάσουν οι 2 μέρες βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ. .
Αν έχουμε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια χαράζουμε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχουμε μικρά τραπέζια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, αλλά όχι να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα λίγες δίπλες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τις μαζεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρουμε, τις βάζουμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.
syntages.me