Ορεκτικα
Νόστιμα τραγανά Μπουρέκια γεμιστά με πατάτα και κιμά!
Υλικά: Σπιτικά φύλλα ή χοντρά της αγοράς Για τη γέμιση πατάτας, 2 μέτριες πατάτες, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, τυρί τριμμένο φέτα, μαιδανό, αλάτι και πιπέρι μαύρο και κόκκινο. Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τυρί, το μαιδανό και το αλάτι με τα πιπέρια.. Για τη γέμιση […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από zzcook
Υλικά:
Σπιτικά φύλλα ή χοντρά της αγοράς
Για τη γέμιση πατάτας, 2 μέτριες πατάτες, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, τυρί τριμμένο φέτα, μαιδανό, αλάτι και πιπέρι μαύρο και κόκκινο.
Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τυρί, το μαιδανό και το αλάτι με τα πιπέρια..
Για τη γέμιση με κιμά, 1/4 κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό και 1 πράσο αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να ξεσβολιάσει ο κιμάς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλα σε τρίγωνα, τα περνάμε με το πινέλο με το υγρό μείγμα των αυγών και κάνουμε μπουρεκάκια.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περιλούζουμε με το χυλό μου μας περίσσεψε.
Ο χυλός για το άλειμμα των φύλλων, και που θα τα περιλούσουμε είναι, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1/2 φλιτζάνι νερό, 2 αυγά, 3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι.
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!
Καλή όρεξη!!!
Μπες στο: zzcook για να δεις την συνταγή με φωτογραφίες αλλά και για περισσότερες νόστιμες συνταγές!