Συνταγές
Πολύ λαχταριστά και αφράτα ντόνατς φούρνου χιονόμπαλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο ανακατεύουμε μισό κ.γ.αλατι
200 γρ.γαλα χλιαρό στο οποίο ανακατεύουμε 2 κ.σ.ζαχαρη και ένα φακελάκι μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίγμα με την μαγιά 40 γρ. βούτυρο , 40 γρ. καλαμποκελαιο , ένα αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμωνουμε. Το αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο περίπου δύο εκατοστών και κόβουμε με κουπατ ή με ένα ποτήρι κομμάτια ζύμης. Τα στρώνουμε σε ένα ταψακι με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλοιφουμε με χτυπημένο αυγό στο οποίο έχουμε προσθέσει δύο κ.γ. γάλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 στον αέρα μέχρι να ροδησουν.
Όταν κρυώσουν τα ανοίγουμε στη μέση τα βάζουμε μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής, λίγο μαρμελάδα βύσσινο και μια στρώση σαντυγι. Τα καπακωνουμε και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη.
Την κρέμα ζαχαροπλαστικής την κάνουμε ως εξής:
σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά δύο κρόκους αυγού με 100 γρ. Ζάχαρη συμπληρώνουμε 50 γρ κορν φλάουρ μια βανίλια δύο κ.σ. γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε μισό λίτρο γάλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει . Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και μια βανίλια με άρωμα πορτοκάλι.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.