Συνταγές
Νοστιμότατες κρεπούλες γεμιστές με τυριά, κοτόπουλο και μπέικον!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
μετραμε με το ιδιο ποτηρι
1 ποτηρι αλευρι γοχ (περιπου 250γρ)
1 ποτηρι γαλα
2 κτ σουπας βιταμ λιωμενο
2 αυγα(παλια τις εκανα με 3,αλλα και με 2 ειναι τελειες)
Αν κανουμε γλυκες βαζουμε στη ζυμη 1/4 του ποτηριου ζαχαρη,αν κανουμε αλμυρες βαζουμε 2κτσ αλατι!
Εκτέλεση:
Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα μ εναν αυγοδαρτη ωστε να εχουμε λειο χυλο
Αφηνουμε για 30 λεπτα στο ψυγειο!Βγαζουμε απ το ψυγειο και βαζουμε σ ενα αντικολλητικο τηγανι λιγο βιταμ να λιωσει ,ριχνουμε χυλο με μια κουταλα για σουπες ,κουναμε το τηγανι για να καλυψει ο χυλος ολη την επιφανεια και αφηνουμε να ροδισει απο τη μια μερια!Με τη βοηθεια μιας σπατουλας γυρναμε απο την αλλη μερια την κρεπα,μολις ροδισει ειναι ετοιμη
αν θελουμε να τις φαμε εκεινη τη στιγμη,τηγανιζουμε απο τη μια μερα και οταν γυρισουμε απ την αλλη προσθετουμε τυρια και αλλαντικα της αρεσκειας μας και την κλεινουμε σε τριγωνακι
αν θελουμε γλυκια,τη βγαζουμε σε ενα πιατο βαζουμε τα υλικα της αρεσκειας μας και κλεινουμε σε τριγωνακι
αν θελουμε να τις μαγειρεψουμε,τις τηγανιζουμε ολες κι επειτα βαζουμε υλικα της αρεσκειας μας και τυλιγουμε σε ρολακια
βαζουμε τη μια διπλα στην αλλη,ριχνουμε κρεμα γαλακτος, σαλτσα απο φρεσκια ντοματα,αλατακι και απο πανω διαφορα τρομμενα κασερια που λιωνουν.Τα βαζουυμε στον φουρνο και ψηνουμε μεχει να ροδισουν απο πανω και να λιωσπυν τα κασερια
Μπορουμε να βαλουμε κομματακια απο φιλετο κοτοπουλο,αφου πρωτα τα τηγανισουμε ή τα βρασουμε,μανιταρια,πιπεριες,μπεικον ,κιτρινα τυρια ή οτι αλλο μας αρεσει
αν εχουμε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε στην αρχη βιταμ κι επειτα δεν βαζουμε καθολου
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.