Συνταγές
Πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το λαχταριστό και αφράτο νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλοιψα ένα ταψάκι, (25×30 θέλει), εγώ είχα 25×32 με ηλιέλαιο. Σε ένα σκεύος έβαλα 400 γρ. χυμό πορτοκάλι, 250 γρ. ηλιέλαιο, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 κτγ. σόδα μαγειρικής, ανακατεύω με σύρμα, ρίχνω 300 γρ. ζάχαρη, ανακατεύω, 2 βανίλιες, ανακατεύω, ένα μπέικιν πάουντερ, ανακατεύω, ρίχνω κοσκινισμένο 500 γρ. αλεύρι, από κάτω προς τα πάνω λίγο- λίγο, όχι όλη την ποσότητα.
Στο τέλος ρίχνω 100 γρ. τρούφα, και εγώ έριξα χοντροκομμένα καρύδια, έριξα το μίγμα στο ταψί, είχα προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, εμένα ψήθηκε σε 40 λεπτά, έβαλα μαχαίρι να δω πότε ψήθηκε.
Αν βεί στεγνό το άφησα να κρυώσει λίγο, σε κατσαρολίτσα έβαλα 125 γρ. κουβερτούρα, σπασμένα κομμάτια, 5 κτσ. νερό, 5 κτσ. ηλιέλαιο.
Σε σιγανή φωτιά ανακατεύω και έριξα από πάνω στο κέικ ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, πασπάλισα με καρύδια που πέρασα στο μούλτι.
Το άφησα να κρυώσει λίγο και μετά ψυγείο μισή ώρα, να παγώσει το γλάσο σοκολάτας, και σερβίρισα, μετά πάλι ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..