Συνταγές
Νηστίσιμη πάστα φλώρα – τι τέλεια είναι σκέτη ζωγραφιά
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη
200 ml πορτοκαλάδα ανθρακουχα
2 βανιλιες
1 μπαικιν φακελάκι
Αν θέλουμε ξύσμα
Εγώ έβαλα περγαμόντο που έχω κατάψυξη κ το χρησιμοποιώ πολύ γιατί μου αρέσει..
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 650 με 700 γρ..
Να μη γίνει στεγνή η ζύμη
Κ μαρμελάδα αρεσκείας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ελαιόλαδο με ζαχαρη
Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα κ μετά ολα τα υπόλοιπα υλικά Κ ζυμώνω .
Αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο.
Στην συνέχεια αυτοσχεδιαζουμε.
Ψήσιμο στους 180 ως να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Λαχταριστά ταρτάκια με τραγανή ζύμη – έτοιμα τα πάστα φλωράκια που λιώνουν στο στόμα
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ (εγώ δεν είχα έβαλα χυμό φρέσκο πορτοκάλι)
2 βανίλιες, ξύσμα από 1 λεμόνι,
1 αυγό
3 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 20γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
Μετά κάνουμε μικρά μπαλάκια και πατάμε σε φορμάκια έτσι ώστε να καλύπτει και τά πλαϊνά.
Ψήνουμε 175° 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μαρμελάδα ότι σάς αρέσει εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα φράουλα.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.