Συνταγές
Πολύ ωραία πρόταση! Νηστίσιμα παπουτσάκια με κιμά σόγιας και πουρέ.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Antonios Nikolaidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε περίπου 1 φλυτζάνι σόγια σε βραστό νερό για 20′ .
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση , τις χαράζουμε εσωτερικά και τις ζεματάμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό. Τις στίβουμε αλείφουμε με λίγο λάδι και τις βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν κανένα 15′ και από τις δύο πλευρές .
Σωτάρουμε 1 κρεμμύδι , μια σκελίδα σκόρδο και ρίχνουμε τη σόγια. Προσθέτουμε σάλτσα με λίγο νερό να σωταρηστεί η σόγια και μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκαάρυδο, λίγη κέτσαπ και νερό να πάρει βράση.
Προσοχή η σόγια θέλει μπαχαρικά για να νοστιμίσει και νερό για να μη κολλήσει
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι, αλατιζουμε και καλύπτουμε με κιμά.
Έχουμε εντωμεταξύ βράσει πατάτες. Τις λιώνουμε με πηρούνι προσθέτοντας αλάτι,πιπέρι, λάδι και ρίγανη και βάζουμε μια στρώση πάνω από τον κιμά . Από πάνω έβαλα κασέρι νηστίσιμο (προαιρετικά) μπορείτε να βάλετε και τριμμένη φρυγανιά για κρούστα.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Εδώ είναι το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Η Συνταγή είναι από Antonios Nikolaidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.