Συνταγές
Νόστιμα παπουτσάκια.. που όλοι αγαπάμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλες μελιτζάνες φλασκες
500 γρ. Κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
1 καρότο τριμμένο
Μισό κ.γ. μπαχάρι
Μισό κ.γ Μοσχοκάρυδο
Μισο κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Μισό κ.γ. κουρκουμά
1/4 κ.γ. κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτί ντοματάκια τριμμένα
Για την μπεσαμελ…
400 ml Νουνού γεύσεις σπιτικές
200 ml νερό
3 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
2 κ.σ. βιταμ
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
50 γρ. Κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
50 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στην μέση κατα μήκος, βγάζουμε με ένα κουταλάκι λιγη απο την ψυχα δημιουργώντας κάτι σαν βαρκούλες ώστε να μπορέσουμε μετα να τις γεμίσουμε
Τις τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας…
Για τον κιμά…
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμυδι, Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το καρότο και αφήνουμε για 1 λεπτό… προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά
Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό… αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά…
Για την μπεσαμελ…
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό περίπου γάλα με το νερο και την βάζουμε στην φωτιά… Στο άλλο μισό διαλύουμε το αλεύρι και το Ρίχνουμε στην κατσαρόλα… αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να δένει η μπεσαμελ
Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά, Ρίχνουμε το βούτυρο, το αυγό, ανακατεύοντας πολύ καλά… Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο…
Στρώνουμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, βάζουμε μια στρώση κιμά και τελειώνουμε με 2-3 κ.σ. μπεσαμελ… αν θελουμε ριχνουμε και έξτρα τυρί από πάνω… ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”