Συνταγές
Απίθανο και πολύ νόστιμο πιάτο – φανταστικές μελιτζάνες παππουτσάκια με ωραία ψημμένη μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Kokkoni-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
3 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
7 με 8 ντομάτες
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
6 γαρυφαλακια
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
10 κόκκους Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
10 μελιτζάνες
Λίγη τριμμένη μυζήθρα
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Γάλα
Αυγά
Αλάτι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την προηγούμενη μέρα, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε , τις κόβουμε στα δύο, τις χαράζουμε και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για 2 ώρες περίπου αλλάζοντας το νερό κάθε μισή ώρα, επάνω βάζουμε για βάρος μια άλλη λεκάνη με νερό για να είναι βυθισμενες μέσα στο νερό και να ξεπικρισουν εάν τυχόν πικριζουν.
Κατόπιν τις ξεπλένουμε , τις σφίγγουμε να βγάλουν το νερό που αποροφησαν, τις αλατιζουμε και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Φτιάχνουμε τον κιμά όπως για τα μακαρόνια με τα παραπάνω υλικά και όταν το βγάλουμε από την εστία βγάζουμε τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης και ψιλοκόβουμε μέσα το μαϊντανό.
Τοποθετουμε τις μελιτζάνες στο ταψί τις πατάμε με ένα πιρούνι να δημιουργηθεί ένα βαθουλωμα πασπαλίζουμε με μυζήθρα και γεμίζουμε με τον κιμά.
Έχουμε φτιάξει την μπεσαμελ και βάζουμε πάνω από τον κιμά σε κάθε μελιτζάνα μια με δύο κουταλιές, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί που λιώνει και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα.
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Kokkoni-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”