Συνταγές
Νηστίσιμα μπισκοτάκια πορτοκαλιού με σουσάμι και σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
200 ml ηλιέλαιο
200 ml λιωμένο βιτάμ
200 ml χυμός πορτοκάλι
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. σουσάμι (αν δεν θέλετε, το παραλείπετε)
ξύσμα από δυο ποροκάλια (εγώ έβαλα από τρία, για περισσότερο άρωμα)
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. σόδα
3 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη με 1 κ.γ. ηλιέλαιο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε το χυμό, το ηλιέλαιο και το λιωμένο βιτάμ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το ξύσμα και το σουσάμι (αν θέλουμε).
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέΐκιν.
Στο μπολ με τα υγρά, προσθέτουμε το μισό περίπου αλεύρι και αναμιγνύουμε μέχρι το μείγμα ν’ αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη κ το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Βγάζουμε τη ζύμη, την δουλεύουμε λίγο και μετά παίρνουμε κομμάτια ζύμης και κόβουμε με κουπ πατ μπισκοτάκια ή πλάθουμε με τα χέρια μας.
Μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, (εγώ τα έψησα στις αντιστάσεις), στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά βουτάμε τη μία άκρη κάθε μπισκότου στη λιωμένη κουβερτούρα ή τα διακοσμούμε όπως μας αρέσει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”