Συνταγές
Αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια , με έκπληξη σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για 2 τσουρέκια
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις η για τσουρέκι
3 φακελάκια ξερή μαγιά
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι
1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
1 αυγό
250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγα αμύγδαλα φιλε για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας το αυγό στη συνέχεια ρίχνουμε (χλιαρό) το γάλα τη μάγια το βούτυρο, τα μυρωδικά, το αλεύρι κοσκινισμένο
ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει, στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα σήμερα στο ένα έβαλα μερεντα μέσα
χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στη μέση για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε πάλι να φουσκώσουν αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο!! Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αντιστάσεις περίπου 20 με 30 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο)Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το γάλα γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν.
για να τοποθετήσετε την μερέντα ανοίγετε μακρόστενες φετούλες από το ζυμαράκι βάζετε με το κουτάλι merenda ενδιάμεσα και κλείνετε με τα δάχτυλά σας και μετά φτιάχνεται τα κορδόνια .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”