Συνταγές
Μυρωδάτα μηλοπιτάκια με σφολιάτα – ότι πρέπει για το καφεδάκι μας
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φυλλο σφολιάτα
3 μέτρια μήλα
3 κουτσλιες σούπας καστανή ζάχαρη
Λίγο κονιάκ
Μισό κουταλάκι κανέλα
Λιγότερο από μισό ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Τα βράζουμε ολα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια από το μήλο δεν τα κόβουμε πολύ μεγάλα για να μπορουμε να κλείσουμε την σφολιάτα η ζάχαρη είναι ανάλογα τα γούστα .
μετά απλώνουμε το φύλο σφολιατας και κόβουμε μικρά κομμάτια γεμίζω με ένα κουταλάκι διπλώνουμε κάνουμε δύο τρείς γραμμές από πάνω
ψήνουμε στους 180 σερβίρουμε με άχνη και κανελα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Καταπληκτικά μηλοπιτάκια για νυφικό μπουφέ..
Η Συνταγή είναι από φανη βασιλικαρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γίνονται 16 τμχ.
Υλικα:
2 σφολιάτες
2 μήλα κόκκινα
Λεμόνι 1/2
Κανέλα
Άχνη
Βερίκοκο μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε την κάθε σφολιατα σε 8 λοριδες.
Την αλοιβουμε με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο
Κόβουμε τα μήλα στην μέση και καθαρίζουμε μόνο τα κουκούτσια.
Έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές φετουλες και τα ριχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με το λεμόνι και τα βράζουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν.3_ 4 ‘
Αφού τα στραγγίζουμε,τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα τα βάζουμε κατά μήκος στις λορίδες σφολιάτας δίπλα δίπλα και δηλώνουμε από το πλάι και από κάτω.
Ρολαρουμε την σφολιατα και ετσι γινεται το τριανταφυλακι.
Τα βάζουμε ένα ένα στις ειδικές θήκες για cup cakes ,αφού τις αλοιβουμε με λίγο σπορελαιο για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η σφολιατα.
Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από φανη βασιλικαρη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.