Συνταγές
Ατομικά μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη
Η Συνταγή είναι από Lena Parotsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετριψα 6 μηλα στο ρεντε τα εβαλα σε ενα τηγανι προσθεσα 150 γρ ζαχαρη λιγη κανελα 2 κουταλια σουπας βουτυρο και τα εψησα σε μετρια φωτια
προς το τελος προσθεσα 2 κουταλια της σουπας μελι.Το αφησα λιγο να κριωσει μεχρι να φτιαξω την ζυμη.Για την ζυμη χτυπησα με ενα συρμα 3 αυγα με 150 γρ.ζαχαρη
λιγο υστερα προσθεσα 1 βανιλια 1 φακελακι μπεικιν παουντερ 1 πρεζα αλατι 6 κουταλια της σουπας γαλα και 150 γρ βουτυρο λιωμενο και γυρω στα 700 γρ μου πηρε αλευρι.
Εκανα σχημα οπως βλεπετε στην εικονα και τα εψησα στον αερα και μολις κρυωσαν λιγο απο πανω εβαλα αχνη ζαχαρη
Η Συνταγή είναι από Lena Parotsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η πιο εύκολη συνταγή για τα πιο γευστικά μηλοπιτάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
Υλικά – Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο τηγάνι 4 μήλα ρίχνουμε 4 κ.σ. αχνή ζάχαρη και αφήνουμε στο χαμηλό να πιούν τα υγρά τους
Στο τέλος ρίχνουμε κανέλα. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
ΖΥΜΗ:
Βάζουμε στο μπολ 150 γρ μαργαρίνη ,1 βανιλια,125 γρ αχνή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και 1 αυγό
Προσθέτουμε σιγά -σιγά 300 γρ αλεύρι φαρινάπ και ζυμώνουμε. Βάζουμε την ζύμη σε μια σακούλα και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά
Στην συνέχεια την βγάζουμε και παίρνοντας λίγη -λίγη ζύμη την ανοίγουμε ένα μικρό φυλλαράκι βάζουμε στην μέση γέμιση και το κλείνουμε να γίνει μπάλα
Τα βάζουμε όλα στην λαδόκολλα στο ταψί τα πατάμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 15 λεπτά
Όταν τα βγάζουμε τα αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωμάτιου και τα ραντίζουμε με αχνή ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”