Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση – πίτσα με πολύ τραγανό φύλλο από έξω και αφράτη από μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
330 μλ χλιαρό νερό
1 κοφτό κ.γ μαγιά
Αλάτι
2,3 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα με μία κουτάλα ίσα-ίσα να ανακατευτούν τα υλικά. Η ζύμη μένει πολύ μαλακιά και κολλάει . Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια βρέχουμε λίγο το χεράκι μας με χλιαρό νερό και ίσα-ίσα διπλώνουμε τη ζύμη ( τραβάμε από κάτω και το κολλάμε από πάνω) χωρίς να ζυμώνουμε. Αφήνομαι πάλι στην άκρη για 15 λεπτά.
Άλλη μία φορά βρέχουμε τα χέρια μας με χλιαρό νερό ξανακάνουμε πάλι διπλές βάζουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο γύρω-γύρω στον μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος. Βγάζουμε τη ζύμη ή σε λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τη απλώνουμε με τα χέρια (όπως τη λαγάνα) .
Τη σάλτσα την φτιαξουμε από σαλτσα ντομάτα τριμμένο σκόρδο ρίγανη λίγο ζάχαρη λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο
Στη 1 πίτσα έβαλα 4 ειδών τριμμένα κασέρια σαλάμι , μπέικον, μανιτάρια καυτερή πιπεριά και ξανά τριμμένα κασερια.
Στη δεύτερη μόνο σάλτσα τριμμένα κασέρια σαλάμι και ξανά λίγο τριμμένα κασέρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ή 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή ανάλογα το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.