Συνταγές
Μπουγατσίνια με τραγανή μπισκοτένια ζύμη και αφράτη κρέμα – Υπέροχες νοστιμιές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη (η ίδια που φτιάχνω τις τάρτες κ τα μπισκότα μου) :
500 γρ αλεύρι γοχ + 1 κγ μπέικινγκ, 2 αυγά, 250 γρ μαργαρίνη κ 250 γρ ζάχαρη (εγώ βάζω 200)
Κρέμα :
4 κούπες (του καφέ φίλτρου) γάλα 1,5 %, 3 κσ κορν φλάουρ + 3 κσ σιμιγδάλι (εγώ αγοράζω μόνο χοντρό), 1 ξυλάκι κανέλλα κ τη φλούδα 1 πορτοκαλιού – Στο τέλος μερικές κσ μέλι κ λίγο ξύσμα
* Αν θέλετε, προσθέστε 1-2 αυγά κ 1-2 κσ μαργαρίνη – εγώ δε βάζω
** Δε χρειάζεται όλη, την υπόλοιπη τη μοιράζω σε ποτήρια κ διακοσμώ με μπισκότα /φρούτα κλπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ψήνω σε λαδόκολλα αρχικά στους 200 κ στη συνέχεια στους 180 μέχρι να ροδοψηθούν κ να κάνουν σκασίματα
Σερβίρω με άχνη + κανέλλα
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω ..
Μοσχοβόλησε ο κόσμος – Θαυμάσια μπουγατσάκια με μέλι και κανέλα – ένα σούπερ γλύκισμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολιτσα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι + 3 κουταλιες ζαχαρη.
Προσθετουμε 2 γεματες κουταλιες σιμιγδάλι και 3 κορν φλαουρ.
Ανακατευουμε να στη φωτιά να πηξει. Προσθετουμε 1 κουταλιά βουτυρο μια βανιλια και ξυσμα πορτοκ.
Αφηνουμε να κρυωσει καλά..
Θα χρειαστουμε 1 συσκευασια φυλλο κρούστας..
Απλωνουμε 3 φυλλα το ενα πανω στο αλλο..
λαδωνουμε με σπορελαιο ενδιαμεσα και το κοβουμε σε 3 λουριδες.
Βαζουμε απο μια κουταλιά κρεμα γυρναμε τις ακρες και τυλιγουμε..
Ψηνουμε 45 λεπτα 200 β. να ροδισουν καλα.
Απο πανω (αμεσως μολις βγουν απ το φουρνο) ριχνουμε μελι και κανελα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”