Συνταγές
Φτιάξτε την πρωί πρωί για το πρωινό – Μπουγάτσα με την πιο αφράτη κρέμα
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα + 200 γρ. ζάχαρη + 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό + 10 γρ κορν φλάουρ + 1 αυγό – ανακάτεμα και βράσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 βανίλιες.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο σκεπασμένο.
ΦΥΛΛΟ
135 γρ. νερό + 60 γρ. ηλιέλαιο + 1 ασπράδι αυγού + 3/4 κ.γ. αλάτι + ½ κ.γ. λευκό ξύδι + 300 γρ. αλεύρι και ζύμωμα. Το χωρίζουμε στα δύο.
Λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με διάμετρο περίπου μισό μέτρο και ρίχνω λίγο βούτυρο.
*Κανονικά την αφήνουμε κανα 20 λεπτά τη ζύμη να φουσκώσει, εγώ δεν ήθελα να περιμένω γι αυτό έγινε έτσι, δηλ. δεν είναι στρογγυλή. Ζύμωμα ναι θέλει, μέχρι να γίνει ελαστική και να ανοίγει το φύλλο εύκολα…
Απλώνουμε στο κέντρο τη γέμιση σε πάχος περίπου 2,5 εκατοστών. Θα περισσέψουν 2 μπολάκια κρέμα για να την κεράσετε αργότερα.
Κλείνουμε το φύλλο, το γυρίζω ανάποδα και το τυλίγω μέσα στο άλλο φύλλο που θα ανοίξουμε το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αυτό. Βάζουμε την μπουγάτσα στο λαδόχαρτο και αλείφουμε με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, (περίπου μισή ώρα). Εννοείται πασπαλίζουμε με άχνη και ίσως και κανέλλα.
*Μπορεί να γίνει με γάλα αμυγδάλου – γίνεται πολύ νόστιμη, το έχουμε κάνει
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.