Συνταγές
Ελάτε για πεντανόστιμο μεζεδάκι! Μπιφτέκια με πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά στον τρίφτη
1 αυγό
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Λίγο δυόσμο
Λίγη πάπρικα
1 κουτ.γλ. ξύδι
3 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ( την ψύχα βρεγμένη με νερό, στιμμένη κ ψυχουλιαστά μέσα στη ζύμη)
3 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε κ κόβουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, λίγη μουστάρδα και ελαιόλαδο, χρυπημένα μαζί, αλατοπιπερώνουμε κ στον φούρνο στον αέρα, μέχρι να γίνουν σχεδόν, στους 180.
Εντωμεταξύ, ζυμώνουμε όλο το μείγμα για τα μπιφτεκάκια μας, και βάζουμε στο ψυγείο με μεμβράνη σκεπασμένο.
Όταν πι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και τα βάζουμε από πάνω τους να ξαπλώσουν
Ψήνουμε για 30 λεπτά, για να έιναι αφράτα κ ζουμερά! Καλή μας όρεξη!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σπιτικά πατατάκια για τα παιδιά και όχι μόνο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες από την μεριά του τρίφτη που είναι για τις λεπτές φέτες(εγώ τις έκοψα με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα αγγουρια).
Τις βάζουμε μέσα στο νερό και αλλάζουμε τουλάχιστον 5-6 νερά, τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά μέσα στο νερό έως 30 λεπτά για να σκληρύνουν και να έχουν επιτυχία.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, αν θέλετε και πάπρικα γλυκιά. ότι σας αρέσει γενικά. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, κατά προτίμηση αραβοσιτελαιο.
Τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”