Συνταγές
Μόλις βγήκε από το φούρνο – μπατζίνα κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μικρά γλυκοκολοκύθα – την κίτρινη κολοκύθα αλλά προτού μεγαλώσουν, όσο είναι μικρά πράσινα.
3 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
50 γρ. ελαιόλαδο
φέτα ψιλοκομμένη όσο θέλουμε
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο
δυόσμο
μάραθο
μαϊντανό
160 με 180 γρ. αλεύρι γοχ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι, εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τα υγρά .Τα πιέζουμε στις χούφτες μας να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά .
Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα.
Σε ενα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι, ρίχνουμε όλα τα υλικά και το τυρί, τα ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι. πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου .
Για άλλη μια φορά ταξίδέψαμε στον μοναδικό κόσμο της γεύσης και της απόλαυσης μέσα από τις πάντα πετυχημένες συνταγές !
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.