Συνταγές
Είναι ο πιο απίθανος σιροπιαστός μπαμπάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι
7 γρ ξηρή μαγιά
100 γρ βούτυρο
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας καυτό νερό
50 γρ ζάχαρη
1 πρεζα αλάτι
Σιρόπι
600 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
80 ml ρούμι ή κονιάκ
(Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ρούμι.)
Εκτέλεση
Για την σαντιγί
400 ml Κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
(Την χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει και να στέκεται, προσοχή όμως εάν την χτυπήσουμε περισσότερο από όσο πρέπει θα κόψει.)
Για επάλειψη
3 – 4 κουταλιές μαρμελάδα βερυκοκο αραιωμένο με λίγο από το σιρόπι ,εγώ έβαλα ανάμικτο βερύκοκο με ροδάκινο που είχα από πέρυσι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά με το ζεστό νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη, όταν αφρατεψουν ρίχνουμε το ένα τρίτο από το αλεύρι και αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ. Βάζουμε το γάντζο που είναι για ζύμη, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι , το αλάτι και τελευταία το βούτυρο, ζυμώνουμε μερικά λεπτά να γίνει η ζύμη ελαστική.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει αδειάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα και την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά.
Αφού φουσκώσει και φτάσει στο χείλος της φόρμας ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου αναλόγως τον φούρνο.
Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει το τρυπάμε με ξυλάκι για σουβλάκια και σιροπιαζουμε σιγά σιγά για να το τραβάει .
Αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο το αλείφουμε με την μαρμελάδα, γαρνίρουμε με σαντιγί και φράουλες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”