Συνταγές
Απίθανο έγινε – Αγαπημένα και λαχταριστά μπακλαβαδάκια ρολό
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα κρούστας
1 φλ Βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
250 γρ Καρύδι χοντροτριμμένο
150 γρ Κάσιους χοντροτριμμένο
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
Σιρόπι
1 1/2 φλ ζάχαρη
1 1/2 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλλο
1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υλικά για την γέμιση σε ενα μπολ και ανακατέυω καλά! Αφήνω στην άκρη
Στον πάγκο εργασίας απλώνω ενα φύλλο κρούστας βουτηρώνω και σκεπάζω με ενα ακόμα φύλλο.
Βουτηρώνω και σκορπίζω σε ολη την επιφάνεια λιγη απο την γέμιση να πάει παντού.Με την βοήθεια μιας βελόνας το κάνω σφιχτό ρολό.Κρατώντας την μία άκρη σουρώνω ελαφρά βγάζω την βελόνα και το βάζω σε ένα βουτηρωμένο ταψάκι.Εγω χρησιμοποίησα στρογγυλο 24 εκ.Η δοση ειναι για τέσσερα ρολά.Απο επάνω εβαλα λίγη γέμιση και σκόρπισα το υπόλοιπο βούτηρο.
Τα έκοψα σε κομμάτια και έψησα σε προθερμασμένο Φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Για το σιρόπι εβαλα ολα τα υλικά μαζί και έβρασα 5 λεπτά απο το σημείο βρασμου.Σιρόπιασα ζεστό γλυκό ζεστό σιρόπι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.