Συνταγές
Μπακλαβάς με νοστιμιά που δεν περιγράφεται! – πανεύκολος!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
-1 κιλό αλεύρι
-200 ml. λάδι
-100 ml. γάλα
-3 κρόκοι αυγών και 7 ολόκληρα αυγά
-600 γραμμάρια βούτυρο
-λίγο σόδα μαγειρικής
-λίγο αλάτι
-500 γραμμάρια αμύλου
-1 κιλό καρύδια καθαρισμένα
Για το σιρόπι
-1,2 λίτρα νερό
-1,8 κιλό ζάχαρη
-το χυμό και τη φλούδα μισού λεμονιού
Βράζουμε για 15 λεπτά το σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήσιμο
Για 30 λεπτά στους 150 βαθμούς, μετά στους 100 βαθμούς για 3 ώρες, εξαρτάται από τον φούρνο.
Ο μπακλαβάς κρύος, το σιρόπι ζεστό.
Η συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις μικρά μπακλαβαδακια στο πι και φι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για περίπου 50-55 τεμάχια
-1 πακέτο Φύλλου Βηρυτού
-1 φλιτζάνι σογιέλαιο ή φυστικέλαιο
Για την γέμιση
-2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα ή ανάμεικτα με καρύδια
-2 κουταλιές κανέλα αλεσμένη
-2 κουταλιές ζάχαρη
-1 κτσ. φρυγανιά
Σιρόπι:
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-2 φλιτζάνια νερό
-½ φλιτζάνι μέλι
-την φλούδα από ένα πορτοκάλι
-χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε λίγο κάθε φύλλο, σκορπάμε λίγη από την γέμιση και το κάνουμε ρολό, ούτε σφικτό ούτε χαλαρό.
Τα λαδώνουμε από πάνω ξανά πριν τα κόψουμε σε μερίδες.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35′-40′ λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τα υλικά για σιρόπι εκτός το μέλι και το χυμό λεμονιού. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε τα κρύα μπακλαβαδάκια με το ζεστό σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”